1. Fagronlab UVGI-80 ile dezenfeksiyon garantili midir?

Cihazın bilimsel arka planı, uygulama alanı neresi olursa olsun 254 nm’de UV-C ışığının dezenfeksiyonda etkili olduğunu ortaya koyar. Buna ek olarak, hava sterilizatörü üretici firma tarafından test edilmiştir ve aerosol odası olarak dizayn edilen bir odanın havasındaki Staphylococcus Albicans’ı öldürme oranı %99.90’dan daha fazladır. Üretici firmaya göre test sonuçları, Çin Sağlık Bakanlığı’nın yayınladığı “Dezenfeksiyonun Teknik Spesifikasyonları” 2002 basımının gerektirdiği ölçütleri karşılamaktadır ve ilgili raporda buna ulaşmak mümkün olacaktır. (Shandong Provincial Center for Disease Control and Prevention Inspection Report

Acceptance)

 

  1. Uygulama alanı ne kadardır?

Uygulama alanı max 80 m3’tür. Yani saatte 10 sirkülasyona ulaşabilmek için yaklaşık 2,70 m yükseklik ile 40 m2’ye tekabül etmektedir.

 

  1. Bir odayı dezenfekte edebilmesi için ne kadar süre gereklidir?

Cihaz, havayı UV lambası içinden geçirerek sürekli olarak dezenfekte etmektedir. Hava sirkülasyonu saatte 800m3’e ulaşabilir. İçinde 80 m3 hava bulunan bir odayı saatte 10 kez dezenfekte edebilir.

 

  1. Cihaz çalışırken cihazın yanında bulunmak insanlar için zararlı mıdır?

UV lambası cihazın içinde yer almaktadır, dolayısıyla doğrudan göz teması yoktur. UV sızıntısı ≤5μw/m2 olduğu için cihaz çalışırken yanında bulunmak güvenlidir. Üretici firma tarafından özel olarak kaplanmış lambalar kullanılmıştır.

 

  1. Makineye kaç UV lambası dahildir?

5 UV lambası bulunmaktadır.

 

  1. Yedek UV lambasını nereden bulmak mümkündür?

Müşterilerimizin ihtiyaçları için belirli bir yedek parça stoğu Fagron firmasında bulunmaktadır.

 

  1. HEPA filtresi var mıdır?

Bu cihazda filtreye gerek olmadığı için HEPA filtre kullanılmamıştır. Çünkü bu cihaz, ZW36D ozonsuz UV lambası kullanmaktadır

 

  1. Karbon filtresi var mıdır?

Karbon filtre, kontaminantları ve kirlilikleri elimine etmek için kullanılmaktadır. Bu nedenle üretici firma karbon filtre kullanmamaktadır.

 

  1. Ön filtresi var mıdır?

Ön filtreleme işleminin asıl amacı havadaki büyük partikülleri elimine etmektir. Bu cihazın önfiltresine sahip ikinci bir versiyonu üzerinde çalışmaktayız.

  1. UVGI-80’in rakibi var mıdır?

Şu anda cihaz, etkili olabilecek ev aletleri ile karşılaştırılmamalıdır. Tanıtım kampanyası aşağıdaki dört rekabet avantajına dayanmaktadır:

  • Hava sirkülasyon hacmi (>800m3/s)

  • Her 80 m3 için saatte 10 sirkülasyon

  • 5 UV-C dezenfeksiyon lambası

  • Test raporları

Piyasada plazma iyonlaştırıcı makineler bulunmaktadır ancak fiyatları önemli ölçüde daha yüksektir.

  1. CE belgesi var mıdır?

Firmanin teknik dökümanı incelenmiş ve denetimi başarıyla gerçekleştirilmiştir. 2006/42/EC Makine Yönergesi ve 2014/ 35/EU Düşük Voltaj Yönergersi, bu proseste referans olarak alınmıştır. İlişkili standartlar aşağıda verilmiştir:

  • EN ISO 12100:2010

  • EN 60204-1:2010

Fagron firması, üretici teknik dosyası doğrultusunda aynı sağlayıcıya CE sertifikası alabilmek için başvurmuştur. Böylece son olarak, Fagron firması altında sertifikamız olacaktır.

 

  1. Cihazın ömrü ne kadardır?

Her UV lambasının 5000 saatten daha fazla ömrü vardır. Bu süreden sonra UV lambaları değiştirilmelidir. Bu işlem yetkili bir teknisyen tarafından yapılmalıdır.

 

  1. Ne çeşit bir kurulum gereklidir?

Teknik bir kuruluma gerek yoktur. Makine, 220 V’lik elektrik prizine takılmalıdır.

 

  1. Makine ne zaman açılmalıdır?

Kullanıcının bir dezenfeksiyon ve temizleme planı olmalıdır. Bu plana göre UVGI-80, gece boyu ya da sürekli olarak çalıştırılabilir.

 

  1. Cihazın gürültü seviyesi nedir?

Cihazın gürültü seviyesi max. 55 db’dir. Gürültü seviyesi ortalama bir nem gidericininkine benzerdir.

 

  1. Cihaz, temiz odada kullanılabilir mi?

Evet

 

  1. Güvenlik önerileri nelerdir?

Makine, kuru ve güvenli bir alana yerleştirilmelidir. Hava kanalları tıkanmamalıdır. İçine bakmak için yapılan herhangi bir gereksiz eylemden kaçınılmalıdır.

 

  1. Ne çeşit bir servis gereklidir?

UV-C korozyonu nedeniyle içindeki elektrik ekipmanı 5 yılda bir yenilenmelidir.